Helga Simon i Molas, joveníssima poeta santjustenca obtingué pel recull ‘A la vora’ la cinquanta-tresena edició del Premi Amadeu Oller de Poesia, que es lliurà el 19 de juny de 2017 al teatre de la Parròquia de Sant Medir. El llibre ha estat editat magníficament, com sempre, per Galerada, dins de la col·lecció Eixarms. El llibre, segons l’autora, «parla de qui som, de qui volem ser i de qui ens deixem ser, i de les línies fines que delimiten aquests conceptes, com la vora delimita el final dels pantalons. Parla també de pèrdues i de com trobar-te a la vora d’una platja coneguda reconeixent-te una petjada nova. I, finalment, el poemari neix i vol parlar de la voluntat de ser a la vora dels altres i fer osmosi amb el món (…).»

reproduir i baixar

Ahir, dimecres dia 28 de juny de 2017, férem el dos cents trenta-tresè programa, el trenta-cinquè i darrer de la sisena temporada. L’emetérem en directe, com sempre.
Va néixer a Sant Just Desvern el 26 d’octubre de 1991, però viu a Barcelona, a la frontera entre Sants i Les Corts. Helga Simon i Molas, la convidada, és graduada en Ciències Biomèdiques per la Universitat de Barcelona, i actualment està fent la tesi doctoral al Campus Bellvitge de la mateixa universitat. Amb onze anys va escriure els primers poemes i es va presentar al Concurs de Prosa i Poesia en Català per a No Professionals de Sant Just Desvern, certamen que va guanyar en diverses ocasions. A la primavera de 2015 va començar un projecte amb la pianista Clara Aguilar amb la intenció de compartir la seva poesia, i va néixer el recital Amb els peus descalços, que es va estrenar el gener de 2016 a l’Espai de Lliure Creació Carme Malaret. El recital s’ha repetit en el marc del Festival Persona de Sant Just Desvern, a l’Ateneu Popular d’Esplugues en motiu del Dia de la Dona 2016 i al Contrapunt Poètic de Sant Feliu de Llobregat.
Aquest poemari neix d’aquella experiència, que va ser la primera oportunitat d’endreçar pensaments i poemes, i donar veu a idees que abans no havia pronunciat. “A la vora”, però, no és un recull dels poemes del recital, si bé gairebé tots es troben al llibre, sinó una tria dels darrers quatre anys de producció poètica, ja que inclou tant poemes escrits molt recentment com d’altres més llunyans en el temps però de missatges vigents en l’autora. David Castllo conclou en el comentari que fa a l’obra de l’autora en el pròleg col·lectiu: «La saviesa viu arran de la pell i també en l’interior del vers, una combinació alquímica, que demostra de manera fefaent que la poesia de l’Helga ha arribat per fer-se imprescindible, per sorprendre’ns mentre es sorprèn.»

Quant a suip

Filòleg, professor i poeta
Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s