Fa res, el febrer de 2017, Voliana Edicions va publicar ‘Un pont de versos’, llibre escrit a quatre mans amb la poeta flamenca Marieke Maerevoet que compta amb la participació de Rosa Tirado i Laia Fàbregas, ambdues traductores. El llibre «(…) estableix un pont de versos ―explica l’escriptor i editor Albert Calls en una entrevista recent― entre dos autors afectats per la malaltia de Parkinson, mentre ens parla de la vida i les persones, amb una acurat equilibri entre les paraules i les emocions. » El projecte literari es publica en quatre llengües: català, castellà, anglès i neerlandès.

reproduir i baixar

Avui, dimecres dia 21 de juny de 2017, fem el dos cents trenta-dosè programa, el trenta-quatrè de la sisena temporada. L’hem emès en directe, com sempre.
Salvador Riera i Solsona, poeta terrassenc que pateix la malaltia de Parkinson i que s’ha aclimatat a Mataró, tornarà al programa, després d’haver-hi estat dos cops, la darrera vegada per a presentar “L’essència del nus”, un poemari publicat per Quorum Llibres el novembre de 2014. Llavors va reconèixer que la malaltia féu néixer un nou home, més reflexiu i, per descomptat, més creatiu. «Som davant d’un poemari molt ben estructurat, amb un corpus unitari ben arrodonit», comenta Eduard Miró i Saladrigas, autor del pròleg, que sorprenentment nasqué el 13 de juny de 1959, el mateix dia que el convidat.
S’autoedità el 2011 “Un país sense barreres”, un llibre on fusiona poemes i fotografies de les quals també n’és autor. Aquesta també és la fórmula de “L’essència de nus”, poemari que presentàrem. Un poemari de lluita, en l’opinió del poeta i de naltros. Ara, però, totes en blanc i negre. No s’ha estat d’incloure-hi Si em veus, un poema del primer poemari que volta per internet. Com tampoc d’inclure-hi poemes refets, com ara Com una serp, un cal·ligrama que esdevé simplement Serp i canvia de forma, De cap de serp a traç serpentejant. Ha cursat tres cursos de poesia a l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès i fruit d’aquesta circumstància fou la publicació de “Nusos nus”, un llibre col·lectiu on figura al costat de Margarida Molné, entre d’altres, a qui dedica el poema Mot amagat. Ha guanyat alguns premis de poesia, com el segon del Casal Català de París pel poema Rosa de Sant Jordi, que recità en l’anterior programa, emès l’1 de juny del 2011. Cal destacar una altra faceta artística, la de fotògraf, també reconeguda amb premis. Per millorar la seva formació ha seguit diversos cursos d’especialització donats per fotògrafs reconegots, com ara Joan Safont, Anna Aluart i Segio Ruiz. De fet el seu món acadèmic i professional havia anat per altres viaranys, fins que li diagnosticaren la punyetera malaltia. És enginyer industrial i té en el seu currículum màsters relacionats amb el màrqueting i la direcció empresarial. De tècnic a creador.
Podem trobar obra seva a Poesia Solidaria 2013, editat per Parnass Ediciones, al llibret Silenci, publicat pel col·lectiu Planeta Lletra; en el recull Voces desde el laberinto, editat per Parnass Ediciones i en el projecte Agatha de poesia solidaria amb l’autisme que publicà Viena Edicions l’any 2014. Figura, finalment, en la plaqueta Poetes del Maresme. Deu anys de Poesia d’Alella 2008-2017.

Quant a suip

Filòleg, professor i poeta
Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s