Vam tenir el goig de tenir al programa Teresa Costa-Gramunt, que vingué a presentar ‘Mans, còdols, el cel’, el seu darrer llibre de poemes, que ara fa res, el gener de 2018, publicà Editorial Gregal il·lustrat amb fotografies de diversos autors, entre ells, la pròpia autora i el pare. «Es tracta de dir (…) ―ens diu l’autora en una mena d’introducció― en silenci. O gairebé. Perquè la poesia és paraula. Paraula neta, abstracta de tan concreta, a vegades. Paraula com retallada a contrallum, sense ornaments ni esfilagarses. Versos nus. » De tota manera, «tota cosa ―afegeix― és des del moment en què es manifesta. Però el sentit intern, això tan humà, li donem nosaltres. »

reproduir i baixar

Ahir, dimecres dia 25 d’abril de 2018, férem el dos cents cinquanta-novè programa, el vint-i-cinquè de la setena temporada. L’emetérem en directe, com sempre.
Teresa Costa-Gramunt nasqué a Barcelona el 13 de març de 1951, però viu ara a Vilanova i la Geltrú. De vocació humanista, ha aprofundit en temes de psicologia, grafologia, simbologia, cultures orientals i animació sociocultural. Graduada en Disseny Gràfic per l’Escola d’Arts Aplicades i Oficis Artístics de Barcelona, a partir de 1977 s’ha especialitzat en el disseny d’ex-libris, amb una producció de quatre-cents originals i escaig. A partir de 1960 s’ha dedicat intensament a la creació literària. Ha publicat quaranta llibres pel cap baix entre assajos, retrats, relats, llibres de viatges, poemes i prosa poètica. Com a articulista d’opinió ha estat columnista al Diari de Vilanova, el 3 de vuit, Eix Diari i Núvol. Manté actiu El vel de l’Harmonia, un blog d’opinió, on s’ha compromès amb el procés. Ha traduït del català al castellà, entre d’altres, obres de Víctor Balaguer, Eugeni d’Ors i Oriol Pi de Cabanyes. Ha obtingut nombrosos premis de poesia, narrativa i periodisme. El 1990 obtingué el Don-na de literatura per El vel d’Harmonia. El 1998, per Intermezzo portuguès, el Carles Grandó i per un recull d’articles referits al Garraf l’Eugeni Molero de Periodisme. Per L’ull de Polifem i per Anno Domini el 2002 i el 2004 li fou lliurada la Flor Natural als Jocs Florals de la Ginesta d’Or de Perpinyà, i el 2006 és nomenada Mestre en Gai Saber. Obté el 2006 per L’Escala el Josep Maria Benet i Caparà de Poesia.

Quant a suip

Filòleg, professor i poeta
Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s