Ahir, després de la pausa estiuenca, tornàrem. Presentàrem, diguem-ho ai xí, “Verd i roig i negre”, el primer poemari en català de Joan de la Vega Ramal, poeta i editor colomenc. Es tracta d’una primícia. Pont del Petroli l’hi publica aquesta tardor.

uvs140918-002

 

uvs140918-001

http://www.ivoox.com/aparador-poesia-17-setembre-del-2014_md_3508042_wp_1.mp3″ baixar

Ahir, dimecres dia 17 de setembre del 2014, férem el cent cinquanta-tresè programa, el primer de la cinquena temporada. L’emetérem, com sempre, en directe, des de ràdio Sant Vicenç de Montalt.
Al llindar de la quarantena, Joan de la Vega i Ramal és l’editor de La Garúa Libros i Tanit. Per cert, “un editor decebut que passa ja de tot”, com ens confessà no fa gaire en un missatge. La major part de la seva obra està escrita en castellà. El 2006, a Ladino aplegà els seus primers tres llibres. Publicà el 2006 Trilces trópicos, el 2011 La montaña efímera, el 2012 Una luz que viene de fuera i 365 haikus y un jisey Per Y tú, Pirene, obtingué el 2013 el Xè Premi César Simón de la Universitat de València. Es tracta d’un poemari sobre els Pirineus. Escriu Ricard Mirabete, a l’inici duna recensió: “Per als amants de la poesia no hi ha res més pur que els cims més blancs; o no hi ha res amb més presència que l’aire d’un amor fet cendra que sedimenta la terra.” La gran serralada, concebuda “com a epitafi, sepultura, fosa, jardí del silenci interior”, segons el crític, serveix al poeta per referir-se a la terra com origen i final de l’home. L’obra en català, El tot solitari, Via ferrata i Verd i roig i negre, es manté inèdita. En primícia, el poeta ens revelà abans d’ahir per telèfon, il•lusionadíssim, que l’editora badalonina El Pont del Petroli publicarà aquesta tardor el tercer d’aquests reculls. “El més polític”, ens digué. I ho confirmà en l’entrevista que li vam fer.

Quant a suip

Filòleg, professor i poeta
Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari