Adriana Bàrcia José vingué a presentar ‘Efluvis domèstics’, el seu segon llibre de poesia, que ara fa res, el març de 2020, publicà Edicions Tremendes a la seva col·lecció Soul. «Són descàrregues luminescents en el gas o l’aire d’una casa que és seu de la família ─llegim en una escrit promocional─. Són emanacions íntimes, brillants, sorolloses i altament apreciables de qui habita aquesta casa i esclata de dins cap a enfora. Són brins d’esma que ens salven de la voràgine de l’existència i la triple jornada que ens ofega. Són esperons per reafirmar el jo, la veu amagada que reneix amb força. Són, també, la resposta a les veus de Mary Wollstonecraft Shelley, Emily Dickinson, Rosa M. Arquimbau, Anne Sexton, Sylvia Plath, Albertine Sarrazin o Erica Jong, entre altres artistes, dones i mares.»

https://www.ivoox.com/player_ej_62962007_4_1.html?c1=ff6600

Ahir dimecres dia 23 de desembre de 2020, férem el tres-cents quaranta-vuitè programa, el dotzè de la desena temporada. L’emetérem en directe, com sempre, des de Ràdio SantVi.

Adriana Bàrcia José, la convidada, va néixer a Girona el 12 d’abril de 1975, i tant li va agradar la ciutat que encara hi viu. La consciència d’escriptora se li va despertar als vuit anys, quan va començar a escriure un diari, fet que l’ha acompanyada des de llavors. Vingueren alguns reconeixements escolars, com els Jocs Florals en narrativa, que li van refermar la identitat literària. La passió per les lletres va continuar tant en el món acadèmic com en el creatiu. D’una banda, és llicenciada en Filologia Catalana per la Universitat de Girona i té un màster en Literatura Catalana Contemporània per la Universitat Autònoma de Barcelona amb la tesina El feminisme i els viatges d’Aurora Bertrana. Les conferències inèdites del Fons Bertrana de la Universitat de Girona. Té un bagatge important com a especialista en aquesta autora i en feminisme, compta amb un recull de conferències, articles, volums, activitats didàctiques, clubs de lectura, etc. Cal destacar l’Àlbum Bertrana. El món és vostre, només us cal voluntat per a conquerir-lo, que publicà el 2017 el PEN Català 2017, el pròleg a La Ciutat dels Joves (ed. Males Herbes, 2019), Avui us parlaré (Diputació de Girona, 2019). Així mateix, també col·labora amb textos de temàtica cultural en diversos mitjans (Barcelona Review, Llumiguia, Núvol, Revista de Girona…) i és membre del Consell Assessor de la col·lecció Josep Pla de la Diputació de Girona.

De l’altra, ha guanyat premis literaris en narrativa amb obres editades com Extracte del quadern d’Anaïs Fournier , que el 2000 publicà El Clavell, Ocurrió antes que leyera Sylvia Plath, que edità Emboscall el 2001, En blanc, que publicà Proa el 2001 i Tenia les mans blaves, publicat per Cossetània el 2005. Por i I ara què?, són dos contes reconeguts en certàmens, però romanen inèdits. En poesia, figura en les antologies del Festival de Poesia de Girona (2001 i 2005), Paté de Pedra (Emboscall, 2002) i el fanzine Karn de Kafè (2001). A més a més del poemari que presentarem, Roure Edicions publicà A cor què vols el 2014.

Ha participat en recitals al costat de Joan Josep Camacho, Rafael Cruz, Enric Casasses, Guim Valls, Núria Martínez Vernis, Laia Claver, Josep Pedrals, Enric Virgili, etc.

Actualment treballa com a tècnica lingüística, docent i examinadora de català (CPNL, DGPL, UdG).

Quant a suip

Filòleg, professor i poeta
Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s