Francesc Xavier Simarro, poeta barceloní vingué a presentar ‘La vida està en perill’, publicat el març de 2018 per Edicions Tremendes. «La vida està en perill, o això creu [l’autor] ―hem trobat escrit a la xarxa―, el poeta i escriptor ―que fa temps que viu a Cornellà― que ens presenta cinquanta poemes en perill de no ser llegits. [Hi] trobem referències al temps, el desig, la por i al propi fet d’escriure.»

https://www.ivoox.com/player_ej_44042520_4_1.html?c1=ff6600

reproduir i baixar

Ahir, dimecres 6 de novembre de 2019, férem el tres-cents dotzè programa, el sisè de la novena temporada. L’emetérem en directe, com sempre, des de Ràdio SantVi.
Francesc Xavier Simarro i Montané nasqué a Barcelona el 26 de febrer de 1958, però fa trenta-un anys que viu a Cornellà de Llobregat. Escriptor i, sobretot, poeta. Està casat i té dues filles i per culpa de la més gran viatja dos cops l’any a Berlín i, vés per on, per la mateixa raó, li plau visitar espais, com cementiris, relacionats a la Segona Guerra. Per ara el projecte de vida més important és el de ser avi l’any vinent. Mestre d’escola, especialista en educació especial. Membre de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana, de la Societat Coral La Unió i del col·lectiu Aut@ors, ambdós de Cornellà de Llobregat. Li agrada la música, fet ben estès, però no l’és el fet que toqui la caixa al Xaranga Sarau. Amb la seva dona, presenta els concerts de la Cornellà Band de la Societat Coral La Unió. Fou pregoner a Cornellà de Llobregat amb altres socis de la societat coral La Unió a les Festes del Corpus de 2014. Col·laborà en el llibre Cornellà, bàsquet i ciutat. 70 anys creixent junts, que publicà el 2011 Ediciones Gráficas Rey. Abans, el novembre de 2004 participà en la gravació del CD d’Homenatge als setanta-cinc anys d’història dels Clubs de Bàsquet de Cornellà, que produí l’entitat esportiva. Cal remarcar entre els recitals el de la Setmana de la Poesia amb el títol Per l’escletxa que ens fibla, que tingué lloc el 15 de maig de 2017 i que coordinà Maria Antònia Massanet. A més a més dels llibre que presentarem, és autor de Poemes de la vorera, publicat el 2005 per Abadia Editors, La deriva del camí, publicat el 2008 per Òmicron; La roda de l’afilador i Tocat pel temps, ambdós publicats el 2012 per Setzevents, Passatger i Parèntesi, ambdós publicats per Stonberg respectivament el 2014 i el 2015.
Com a narrador, ha conreat el relat de gènere. D’entre els llibres col·lectius de relats breus, Ovnipresentes (2013), Cornellà mata (2015), Cornellà eros (2016), cal posar de relleu el relat Una nova polida, que LaBreu Edicions va incloure en el volum Paper de vidre el 2013.
Ha estat premiat en nombrosos certàmens poètics d’ací d’allà del territori.

Quant a suip

Filòleg, professor i poeta
Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s