Susanna González Turigas, poeta barcelonina vingué a presentar ‘Totes les veus’, publicat ara fa res, el juny de 2019, per Tèmenos Edicions, amb un epíleg de Maria Antònia Massanet. «Calia convocar totes les veus ―hi llegim―, inquietes, desordenades, tumultuoses com ho fa [l’autora] en el seu nou poemari (…), per sentir com s’entortolliguen i entrellacen, trenen sentit i el desfan, avancen reculant. Calia fer-ho per percebre el murmuri que s’acaba enlairant com un cant i que fa aflorar un discurs poètic unitari i altament eficient, espina dorsal que creua tot el [el llibre] i ens guia des del seu principi a la seva conclusió.»

https://www.ivoox.com/player_ej_43530045_4_1.html?c1=ff6600

reproducir i baixar

Ahir, dimecres 23 de d’octubre de 2019, férem el tres-cents desè programa, el cinquè de la novena temporada. L’emetérem en directe, com sempre, des de Ràdio SantVi.
Susanna González Turigas, la convidada, nasqué a Barcelona el 9 de novembre de1963. Llicenciada en Filosofia per la Universitat de Barcelona. Entre el 1983 i el 1986 va ser membre de l’Associació de Joves Escriptors en Llengua Catalana i de Babel-Isart, un grup de joves entre els quals havia la Núria López, que ha estat en aquest programa, amb qui participà en recitals i performances i publicà en revistes com Ventanal de la Universitat de Perpinyà. El 1998 és Accèssit al IX Premi de Poesia Miquel Martí i Pol de CCOO i segon premi de narració breu al Certamen literari Joan Tur de l’Hospitalet de Llobregat. Del 2013 al 2016 ha format part del col·lectiu Divendres poesia, dinamitzador de tertúlies i tallers literaris. «Vaig descobrir la poesia a l’adolescència ―explica en un document que ens envià― amb la lectura de Marinero en Tierra de Rafael Alberti, poeta que el 1989 vaig conèixer, al costat de Mario Benedetti, en un curs d’estiu sobre poesia Hispano Americana a la Compluetense.» Manté viva la imatge de l’entrada d’ambdós a l’aula. Ha passat d’obscuritat, després dels quals, el 2012, reprèn l’activitat. En aquesta etapa, trobà l’ajuda de grans poetes i magnífics amics, com Maria Antònia Massanet, Ricard Mirabete i Daniel Busquets, així com també, més endavant, de Marta Pérez i Sierra, Josep-Ramon Bach i Montserrat Rodés.
Tèmenos Edicions el 2017 li publicà Foranies, el primer poemari, amb un pròleg de Ricard Mirabete i amb fotografies de Manu Oriol. Està inclosa en el Llibre col·lectiu La terra sagna, l’1 d’Octubre dels poetes, que publicà L’Albí el 2018. Ha fet ressenyes en la revista Quadern d’idees i en blogs i ha prologat diversos llibres de poetes.
Entén la poesia com un diàleg, i creu que el fet s’ha vist sobretot reflectit en el segon llibre, Totes les veus, que presentarem. Però, a més a més, li agraden altres camps, com la filosofia i el flamenc. «Però ―remarca― haig de reconèixer que fins ara no he pogut dedicar tot el temps que voldria a aquestes passions.»

Quant a suip

Filòleg, professor i poeta
Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s