Tinguérem a l’estudi Marcel Ayats, poeta sabadellenc que vingué a presentar ‘Diví és inferior a terrenal’, poemari que ara fa res, el desembre de 2018, publicà l’Associació Cultural de Poesia Pont del Petroli amb un pròleg de Quilo Martínez i un poema-objecte de Maria Romaní i el poeta. «La poesia ―llegim al pròleg― és un exercici d’exteriorització i de recerca constant que adquireix el seu valor real quan s’enfronta al que considera veritat o mentida, quan es qüestiona, quan viu disconforme amb el que veu al seu voltant i quan s’allunya del pur virtuosisme de les paraules per cercar el fons de les coses. És en aquest buscar, que es transforma en qüestionament o en denúncia, on trobem la poesia de Marcel Ayats. [En el llibre] ens endinsem en la visió crítica d’una societat tecnològica que sembla perseguir un futur inexistent, que es destrueix a si mateixa mentre avança i que, malgrat tot, pensa només a créixer i a desenvolupar-se…»

reproduir i baixar

 

 

Ahir, dimecres dia 10 de març de 2019, férem el dos-cents noranta-cinquè programa, el vint-i-sisè de la vuitena temporada. L’emetérem en directe, com sempre des de Ràdio SantVi.
Marcel Ayats i Corderas, el convidat, nasqué el 2 d’abril de 1956 a Sabadell, però viu a Sant Quirze del Vallès. Es defineix com a poeta, editor de poesia i artista conceptual. Feu estudis universitaris de Filologia Catalana. Membre cofundador dels Papers de Versàlia, associació creada el 2001 per a promoure la creació poètica. El 1993 l’Editorial Columna publicà Naufragi silenciós d’ales cremades, poemari amb què obtingué l’any anterior L’espurna del Clot. Papers de Versàlia, dins de la col·lecció Zona Blanca, el 2006 edità El clima de l’asfalt i el 2017 El cor palpita a la butxaca. L’associació Cultural de Poesia Pont del Petroli, a banda del poemari que presentarem, publicà el 2016 El sentit de la vida. Ha publicat a les revistes Siglo XXI, Sal i pebre i Artilletres. Podem trobar obra seva a Els escriptors homenatgen a Folguera, publicat per l’Ajuntament de Sabadell. El 2006 fou guardonat amb el Premi Pere Quart d’Humor i Sàtira, que atorga l’Ajuntament de Sabadell. Amb la mestra Maria Romaní treballa dins del camps de la poesia visual i els Poemes Objecte. Han fet diverses exposicions i han participat en exposicions de caràcter col·lectiu.

Quant a suip

Filòleg, professor i poeta
Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s