El poeta mallorquí Damià Alou i Ramis vingué al programa per a presentar ‘Fantasmes’, poemari que publicà ara fa res, l’octubre de 2018, LaBreu Edicions dins de la col·lecció alabatre. « (…) la veu poètica d’Alou ─llegim a la solapa de la coberta─ recorre els escenaris, els paisatges i els protagonistes que han configurat el seu marc de formació, i en aquest recorregut, el retrobament del temps perdut es manifesta com un aglomerat de veritat i fantasmagoria. Mirar el passat és descobrir fantasmes que malgrat no ser millors que la realitat present, almenys tendien a una autenticitat que a poc a poc ha estat decebuda, ignorada o traïda.»

reproduir i baixar

Ahir, dimecres dia 5 de desembre de 2018, férem el dos cents vuitanta-unè programa, el dotzè de la vuitena temporada. L’emetérem en directe, com sempre.
Damià Alou i Ramis, el nostre convidat, nasqué el 7 de d’octubre de 1959 a Ciutat de Mallorca. Poeta, novel·lista i professor de Traducció de la Universitat Pompeu Fabra. Llicenciat en Filologia Anglesa por la Universitat de Barcelona i Doctor en Traducció i Interpretació por la Universitat Pompeu Fabra. Com a poeta, a banda del llibre que presentem, Emboscall el 2004 publicà De l’aiguamoll. 10.000 Humans Edicions li publicà el 1989 in extremis, un relat il·lustrat per Lluís Juncosa. Barcelona Review penjà a Internet el 2003 el relat La casa ocupada. Ha publicat també dues novel·les: Anagrama edità el 1991 Una modesta aportación a la historia del crimen i Fanbooks el 2014 edità Aliens. Remarquem que és autor de l’assaig El reverso de la cultura que Cátedra edità el 2017. Ha fet de crític literari l’any 1987 al Diari de Barcelona, a La Vanguardia durant el període 1987-1988 i ara col·labora a l’ARA Llegim. No oblidéssim que dóna conferències i participa en Congressos de Traducció. Sembla ser, finalment, que s’ha fet un tip de traduir al castellà. Destaquem autors com Truman Capote, Charles Dickens, Thomas Hardy, Oliver Sacks.

Quant a suip

Filòleg, professor i poeta
Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s