David Madueño i Sentís vingué a presentar Osques, que, ara fa res, el novembre de 2017, publicà Tèmenos Edicions, dins de la nova col·lecció Lai, amb fotografies de Zita Vehil, que comparteix «el nostre viatge vital», i pròleg de Manuel Costa Fernández, filòsof i gestor cultural. El poeta es mostra molt agraït a Carles Cervelló, l’editor. « (…) Osques ―explica el prologuista― és un llibre de vida. (…) prova, en trenta-dos poemes, de resumir la seva visió sobre l’existència. El poeta s’ha fet gran i el que ha anat descobrint sobre aquesta estranya trajectòria que va del naixement a la mort —i que no té cap explicació plausible— no li agrada gaire. Això no vol dir que caigui en el pessimisme. La troba feixuga, però també estimulant.»

reprpoduir i baixar

Abans d’ahir, dimecres dia 23 de maig de 2018, férem el dos cents seixanta-tresè programa, el trentè de la setena temporada. L’emetérem en directe, com sempre.
El nostre convidat, David Madueño i Sentís nasqué el 22 de juny de 1976 a Sabadell com l’anterior, Víctor Mañosa. Llicenciat en Filologia Catalana a la Universitat Autònoma de Barcelona. Essencialment poeta. N’escriu, de poesia, i ho compagina amb la docència, la correcció de textos i la crítica literària. Ha publicat diversos articles al suplement cultural del diari El Punt Avui+, la revista de literària Caràcters de la Universitat de València i col·labora en el consell de redacció de la revista Quadern de les idees, les arts i les lletres, on hi escriu habitualment critica literària i poètica. Cinèfil empedreït, escrigué a lletrA un assaig on analitzà les adaptacions cinematogràfiques catalanes al llarg de la història, de diverses obres literàries. Es mostra molt actiu difonent poesia a través de diversos recitals i col·labora en el cicle Vespres de versos i vi que té lloc a l’Alliance Française de Sabadell.
Autor de quatre llibres de poesia: Desvetlla de mots és feina obscura, amb què guanyà la 17A edició del premi Salvador Estrem i Fa de Falset i que fou publicada el 2008 per Edicions del llunÀtic, 2008. Poesia per a carnívors, que publicà el 2012 Edicions del llunÀtic. Els murs incerts, editat per Témenos el 2015 i Osques, també editat, com ja hem dit, per Témenos el 2017. Ha estat mereixedor el 2008 del Premi de poesia del Certamen Literari Foment Martinenc i el 2011 del Premi La Mar de Lletres per Poemes de mar. Guanyà també el 2013 el Vila de Martorell al millor blog en català, llunÀtic.

Quant a suip

Filòleg, professor i poeta
Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s