Laura Torres i Bauzà, joveníssima poeta mallorquina que viu al barri de Sants de Barcelona, acaba d’obtenir el Premi Amadeu Oller de Poesia per “L’inhabitable”. Es tracta d’un recull de poemes, llegim a la solapa del llibre, magníficament editat per Galerada, «que apareix de forma paral·lela al projecte plàstic que porta el mateix nom, com a necessitat d’organitzar els conceptes i les idees que sorgeixen en el procés de producció de les imatges. Ambdues parts tracten d’establir una sort de relacions amb allò que ens envolta, sota la premissa d’acceptar l’ambigüitat i d’evitar el desig de voler trobar-li cabuda dins els límits de l’orde i de la lògica.» L’autora, en aquesta presentació, fou entrevistada pel conductor del programa, Pius Morera, i recità dotze poemes del llibre.

reproduir

baixar

vs160630-002

vs160630-003

vs160630-004

vs160630-005

 

Ahir, dimecres dia 29 de juny de 2016, férem el cent noranta-vuitè programa, que ja són uns quants, ens esgarrifa pensar-hi, l’onzè i darrer d’aquesta temporada. L’emetérem en directe, com sempre, des de Ràdio SantVi.

Palmesana i barcelonina alhora. Laura Torres i Bauzà, la convidada, nasqué el 3 d’abril de1990 a Palma de Mallorca, però viu molt a prop de la Parròquia de Sant Medir, ben coneguda per comunistes, anarquistes i immigrants. És llicenciada en Belles Arts i actualment continua el seus estudis amb el Màster d’estudis comparatius en literatura, art i pensament a la Universitat Pompeu Fabra. En els últims anys ha estat desenvolupant la seva pràctica artística, on s’hi entremescla la producció plàstica amb l’escriptura. Ha realitzat algunes exposicions col·lectives com Radiografies, a la Galeria Xavier Fiol (Palma, 2015), Festival internacional Entre Islas (Exposició itinerant, 2014-2015), Identidades: espacio, lugar, territorio en el context del Festival Palmaphoto, Galeria Aba Art (Palma, 2013) o Tècnica Mixta, a la Fundació Vila Casas (Barcelona, 2013). Recentment ha rebut una de les Ajudes Injuve a la creació Jove 2015 i un Premi a la producció de projectes de creació 2016 en el marc de la Sala d’Art Jove de Barcelona.

Quant a suip

Filòleg, professor i poeta
Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s