Marcel Pich i Esteve, un poeta palmesà que incomodà el govern balear, vingué a presentar “Ulls de geneta”, el seu segon poemari. “Me’n vaig”, va haver d’escriure, i s’exilià —el verb és seu— a Barcelona. Ara fa mig any, més o manco.

uvs140213-001

http://www.ivoox.com/aparador-poesia-12-febrer-del-2014_md_2828090_1.mp3″ baixar

Ahir, dimecres dia 12 de febrer del 2014, férem el cent trenta-unè programa, el vintè de la quarta temporada. Vaja, el sisè d’aquest any. L’emetérem, com sempre, en directe, des de ràdio Sant Vicenç de Montalt.
Palmesà: “He viscut tota la vida a la barriada marinera i obrera del Molinar, al llevant de Palma.” Ens ho digué en un missatge. De tota manera, vam trobar que el 1986 havia nascut a Barcelona. El nostre convidat, Marcel Pich i Esteve, actualment hi “estudïi” antropologia. “He fet feina a diversos mitjans de comunicació, entre els quals Ona Mallorca, ACN i IB3. D’aquest darrer, em van fer fora en entrar el PP al Govern.” “Ets periodista o en fas?”, li preguntàrem. “Sóc realitzador”, ens respongué. Les forces de l’ordre illenques no deuen estar gaire contentes. A banda que el coneixen. Cada vegada que obres internet en saps una de nova. L’hem vist al sòl assetjat per un policia nacional fotent-li llenya, hem vist el sidral que es va formar per haver-lo detingut, un membre del cos antiavalots va voler que li parlés en català davant dels jutjats i el denunciaren per “falta de respecte a l’autoritat”. Tot un cas. No sabíem si encara pertany a l’Organització Socialista d’Alliberament Nacional i li ho preguntàrem. Les seves idees l’han dut a impulsar accions “en defensa de llengua, cultura, territori i drets socials a Mallorca”.
Però, és clar, no el vam convidar per totes aquestes coses, que també, sinó perquè és un bon poeta. “En Marcel és collonut!”, exclamà un poeta amic seu en un e-mail que ens envià ahir. Ara, el poeta no és creu que sigui poeta: ”No em consider, per a res, poeta.” Per ell, és un divertimento, sembla. De tota manera ja ha publicat dos poemaris. El primer, “Lloriguera i rodalies”, es presentà a can Alcover el 19 d’abril del 2011. Són els primers versos que li vam llegir i el que ens va impulsar a convidar-lo al programa. La segona edició del segon, “Ulls de geneta”, va fer-se al Palau d’Aiamans de Lloseta el 23 de juliol del 2013. La primera edició va fer-se el març. Vindrà a presentar-nos-el. El Google dóna notícia d’uns “Primers poemes”, que es publicà el 1999. Devia tenir uns tretze anys. Per no ser-ne, de poeta, s’inicià en aquest art, quan encara no s’afaitava.
Hi ha una tercera faceta del personatge. “Sóc amant de la cultura i la festa popular”, ens digué. “Consider que és un univers per explorar”, afegí. Relacionat amb aquesta afició, hi ha la música: “Compartesc amb tres bons amics meus el projecte musical Taverners, on recuperam cançons populars i d’autor.”

Quant a suip

Filòleg, professor i poeta
Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s