Albert Garcia Catalan, periodista i poeta badaloní –de ben poc no va arribar a filòsof-, ha estat entrevistat per Pius Morera i ha recitat vuit poemes de “Pintura de mans”, un poemari inèdit.

Albert Garcia Catalan

    descarregar

 

Avui, dimecres dia 20 de febrer, hem fet el noranta-novè programa, el vuitè de la tercera temporada.

El nostre convidat, Albert Garcia Catalan,  ara mateix ronda els quaranta-cinc anys, però no els té i té un currículum formidable. Va fer quatre cursos de Filosofia a la Universitat de Barcelona, però ho deixà per encarar el periodisme. Es llicencià el 1996 per la Universitat Pompeu Fabra. Té el Certificat D, coneixements superiors de llengua catalana, cosa que cal esmentar, perquè no el té tothom.

Té una llarga experiència en el món de la premsa escrita i de la ràdio. Col·laborador en diversos periòdics, com Punt Diari, El Temps, Illacrua, Eco, La Col, El Periódico de Catalunya i Cavall Fort. Produí i conduí el programa “Primera Plana” a Ràdio Arenys de Mar. Actualment és el director de “La Terra, una revista mensual d’informació agrària, que és l’òrgan d’informació, formació i debat d’Unió de Pagesos. Fou Cap de Comunicació del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya, gràcies a Dolors Camats , ara dirigent d’Iniciativa. Podeu seguir-lo en un esplèndid blog, Els llibres i els dies , que naturalment és el paral·lel de “Les dones i els dies”, de Gabriel Ferrater.

Com a poeta, el coneixem des de “Busco la pau des dels teus pòmuls encesos”, escrit el 1999. Un xic abans, el 1991, va fer una estada a la presó Model. Llavors era insubmís. Recordeu la campanya contra el Servei Militar Obligatori. Deu ser una persona honesta, perquè ens recordà en un e-mail unes paraules de David Castillo. Segons aquest poeta i periodista tota persona honesta havia de passar en aquells temps per la dita presó. De fet també ens l’atribueix, la honestedat, perquè també hi vam anar a petar. Molt abans, és clar.

És un lector eficaç i sobretot, com s’adonaran pel poemes del seu poemari inèdit “Pintura de mans”, és molt bon poeta.

Quant a suip

Filòleg, professor i poeta
Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s