Avui, dia 11 d’abril del 2012, Carles Bellsolà, periodista, crític de cinema i poeta barceloní, ha estat entrevistat per Pius Morera i ha recitat quatre poemes inèdits i vuit poemes publicats.

Barceloní. Nasqué en la frontera borrosa que hi ha entre la Sagrada Família i Gràcia. Ara viu a Sants. No sabíem si tenia 40 anys, ara ja sabem que sí. Gairebé acabà Història Contemporània, però és Llicenciat en Periodisme. Crític de cinema i poeta. Hem trobat una esplèndida entrevista seva a Joan Solà, el Filòleg que deixà orfes tant els que estimen la llengua catalana com els que volen la independència de Catalunya. I n’hem trobat una altra a Carlos Moreno Cabrera, que defensa que l’únic nacionalisme lingüístic és la llengua espanyola. Ha col•laborat als mítics diaris Tele Exprés i El Obsevador i als setmanaris Set Dies, genial mentre va durar, i El Temps. Hem trobat col•laboracions seves al suplement de Cultura de l’Avui en la seva època bona, com un article sobre els articles del desaparegut Jesús Moncada. Ara sembla que es mou en l’àmbit dels diaris digitats, com El Debat. Però és poeta i l’hem convidat per ser-ho. Poète avant tout. Només li coneixíem els deu poemes del poemari De Minotauro, publicats el 1992 pel Premi Amadeu Oller dins el llibret 4 Poetes, els esplèndids poemes de Ferros i prunes, amb els quals obtingué el 1997 el premi Aula de Poesia, traduïts al castellà per Jordi Villaronga i al gallec per Xosé Antón López Dobao, i el poema No tenim rentaplats, que hem trobat a la Xarxa. Avui n’ha recitat tres que desconeixíem.
Malgrat el que diu en un poema, li agrada moltíssim Bergman, especialment “Un estiu amb Mònica”. Ni li ve de Carner la seva imatgeria que connecta els fruits amb el món del sexe ni tampoc pensa que la seva poesia pugui relacionar-se amb la de Vázquez Montalbán, que no coneix. Està absolutament en desacord amb la idea que la seva poesia només sigui carnal i mai espiritual, És clar que la seva poesia ha canviat, perquè, d’una banda, han passat els anys i, d’una altra, el món va a mal borràs. Ens ha dit, cosa que ens ha omplert de satisfacció, que aquest programa s’hauria de fer en una emissora pública que arribés a tot el territori.

Quant a suip

Filòleg, professor i poeta
Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s