Itmar Conesa i Jordan, filòleg, poeta i llibreter grametenc, després de ser entrevistat per Pius Morera, ha recitat alguns poemes. Inèdits i publicats.

Vam conèixer la seva obra el 2007. “Coneixem el gust de la pluja │per plorar sobre mullat.” Llavors era a ran de la trentena. D’ara tenim a la retina una fotografia seva al fons de la qual hi ha una prestatgeria de llibres. Hi mostra un somriure ample. Imaginem que es devia fer a la Llibreria del Carrer Major de Santa Coloma de Gramanet. Tot i que és llicenciat en filologia anglesa, remena llibres, fa de llibreter. Obtingué el 2005 el Premi Especial al millor poeta als Jocs Florals de Santa Coloma pel llibret Semàntiques de fugida, del qual se’n va fer una plaquette. Ha participat en diversos recitals entre els quals cal remarcar el que va fer amb un altre poeta, en Vicenç Llorca, a l’espai Circómonos de Barcelona. Barcelona. L’actor Albert Prat el 2009 en una nit de música i poesia interpretà versos seus i d’altres poetes, com Màrius Sampere, a l’auditori Can Roig i Torres de Santa Coloma de Gramanet. En el tercer número, la revista Caravansari li publicà alguns poemes.
Ha admès, en l’entrevista, que se sent decebut, perquè no ha trobat el seu espai en un món, el de la poesia, que requereix ser socialment molt actiu. Després de ser un poeta emergent ha desaparegut. Ell diu que jubilat, tot i que no és cert del tot, perquè té projectes i vol publicar algun poemari abans de morir —ho diu irònicament. Els seus poemes són breus perquè essencialment no sent còmode dins el desenvolupament d’un de llarg. Només està parcialment d’acord en el supòsit que la seva poesia és pessimista; de fet és una persona alegre. Darrerament ha pensat que sí, que les parelles són fràgils, però la culpa no és de la dona; per un instant hem pensat que dubtava, però no era cert. Ha estat interessant el que ha dit de Forcano, Vinyoli i Màrius Sampere.

Quant a suip

Filòleg, professor i poeta
Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s